5 Μαρτίου 2021

CNN για ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται έναν υποψήφιο σαν τον Μητσοτάκη για να κτυπήσουν τον Τραμπ

Χρειάζονται πολιτικοί που είναι «φρέσκοι, αυθεντικοί και μπορούν να έχουν πέραση στο κέντρο όπως ο Μακρόν της Γαλλίας, ο Τριντό του Καναδά και ο Μητσοτάκης της Ελλάδας», ανέφερε στο σχόλιό του ο Φαρίντ Ζακάρια

Τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Εμανουέλ Μακρόν και Τζάστιν Τριντό χρησιμοποίησε ως παραδείγματα το CNN, προκειμένου να περιγράψει τον τύπο του υποψήφιου που θα πρέπει να επιλέξουν οι Δημοκρατικοί, ώστε να ανταγωνιστούν τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ προς το τέλος του 2020.

Ο πολιτικός αναλυτής του μεγάλου αμερικανικού δικτύου, Φαρίντ Ζακάρια, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ, περιγράφοντας τα στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, ώστε να διεκδικήσει το οβάλ γραφείο.

Αναφερόμενος στον Μπέρνι Σάντερς, είπε ότι οι απόψεις του έχουν απήχηση στη νεολαία, αλλά αυτό δεν του εξασφαλίζει τη νίκη στις εκλογές. Σημείωσε, δε, ως παράδειγμα την περίπτωση του ηγέτη των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, οι ριζοσπαστικές ιδέες του οποίου δεν είχαν ως αποτέλεσμα την επικράτηση έναντι του Συντηρητικού Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τον Φαρίντ Ζακάρια, στην Ευρώπη τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν πέσει από το 1/3 των ψήφων που συγκέντρωναν στην δεκαετία του 1990 στο 1/5 των ψήφων τα τελευταία χρόνια.  

Όπως αναφέρει εκείνοι που πέτυχαν σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον για την πολιτική τα τελευταία χρόνια είναι οι πολιτικοί «που είναι φρέσκοι, αυθεντικοί και μπορούν να έχουν πέραση στο κέντρο όπως ο Μακρόν της Γαλλίας, ο Τριντό του Καναδά και ο Μητσοτάκης της Ελλάδας».

Στη συνέχεια τονίζει ότι οι Δημοκρατικοί χρειάζονται έναν υποψήφιο που είναι σε θέση να προσελκύσει τους κεντρώους και αναππφάσιστους ψηφοφόρους. 


Fareed Zakaria: Democrats need a candidate who can do thisΠολιτική