20 Σεπτεμβρίου 2020

Δακρυγόνα κατά των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

B55661B6A07A6A0D412F21EAD39096D5.jpgΟι πολυήμερες διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν από την απόφαση της Κίνας να περιορίσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στην πρώην βρετανική αποικία.

Χρήση δακρυγόνων κάνει η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να σκορπίσει το πλήθος φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, απαιτώντας τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Χονγκ Κονγκ, Λιούνγκ Τσουν-γινγκ, δήλωσε έτοιμος να αρχίσει σύντομα ένα νέο γύρο διαβουλεύσεων για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα.

Απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα των επαφών και κάλεσε τους πολίτες να μην συμμετέχουν σε «παράνομες» κινητοποιήσεις.

Οι διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν από την απόφαση της Κίνας να περιορίσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στην πρώην βρετανική αποικία.

Στόχος των διαδηλωτών είναι να παραλύσουν την καρδιά του οικονομικού κέντρου της Ασίας. Το φιλοδημοκρατικό κίνημα κατηγορεί την τοπική κυβέρνηση πως απέτυχε να υλοποιήσει πολιτικές μεταρρυθμίσεις και ζητά αλλαγές που θα «αντανακλούν τις απαιτήσεις του λαού του Χονγκ Κονγκ για δημοκρατία».Διεθνή