Πολιτική

Δείτε τον πίνακα της Κομισιόν με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις χώρες της ΕΕ

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα – Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί της ΕΕ

Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων δείχνει ξεκάθαρα το γράφημα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως όσο αυξάνονται το ποσοστά εμβολιασμού μειώνονται   εντυπωσιακά οι θάνατοι από την Covid-19. 

Από την Ιρλανδία,την Πορτογαλία και την Μάλτα, τα τρία κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού (93% και 92% και 92% αντίστοιχα) και τους λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών (15, 10 και….0), μέχρι την Ρουμανία και τη Βουλγαρία όπου οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι 43% στην πρώτη και μόλις 29%, καταγράφοντας 267 νεκρούς και 325 αντίστοιχα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει στοιχείων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), παρουσιάζει την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή τα εμβόλια μειώνουν εκθετικά τους θανάτους και αποτελούν το βασικό μας όπλο κατά της πανδημίας.


pinakaskomision

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 17η θέση ανάμεσα τα κράτη – μέλη της ΕΕ στο ποσοστό εμβολιασμού (72%) και τον Νοέμβριο κατέγραψε 75 νεκρούς ανά εκατομμύριο πολιτών.

Τα πρώτα πέντε κράτη – μέλη με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών και τους χαμηλότερους θανάτους είναι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Δανία και το Βέλγιο, ενώ αντίθετα αυτά με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών και τους περισσότερους θανάτους είναι η Κροατία, η Σλοβακία , η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική