Πολιτική

Δεν βρήκαν αντίπαλο του Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά – Τους… βραχυκύκλωσε η παρουσία Κασσελάκη

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 η εκδήλωση «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος; Μία συζήτηση που επείγει» που διοργλανωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο θέατρο «Άλφα Ληναίος – Φωτίου» για το μέλλον της Κεντροαριστεράς με ομιλητές τον Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και την Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εμφανίστηκε απροειδοποίητα «σαρώνοντας» επικοινωνιακά το γεγονός προκαλώντας μάλιστα έντονες αντιδράσεις από τους παρευρισκομένους, όπως χειροκροτήματα και γιουχαΐσματα. Η εμφάνιση Κασσελάκη αποτέλεσε έκπληξη καθώς κεντρικά η Κουμουνδούρου είχε προσπαθήσει τα προηγούμενα 24ωρα να υποβαθμίσει την εκδήλωση.

Από την συζήτηση ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο πολιτικό αποτέλεσμα που θα αποτελέσει καταλύτη των εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά το πέρας της εκδήλωσης. Στο πλαίσιο αυτό, απάντηση για το «ποιος θα είναι απέναντι στον Μητσοτάκη» δεν δόθηκε στην εκδήλωση.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε πως ήταν θετικό το γεγονός πως υπήρχε μεγάλη συμμετοχή γιατί είναι φανερό πως υπάρχει ανάγκη στην κοινωνία να καλυφθεί το κενό ανάμεσα στην Κεντροαριστερά και στη Νέα Δημοκρατία. «Οφείλουμε πάνω από τα πρόσωπα να βάλουμε την πολιτική μας, τις θέσεις μας, τις ιδέες μας και οφείλουμε να δώσουμε την μάχη των ιδεών με αυτοπεποίθηση και η μάχη αυτή θα είναι τελικά νικηφόρα», είπε μεταξύ άλλων ενώ τόνισε πως ο αγώνας αυτός οφείλει να λαμβάνει υπόψιν ιστορία, αρχές και αξίες που μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη μπορούν να εκφράσουν και να εκπροσωπήσουν σήμερα.

Δείτε βίντεο:


Δήλωση του Μανώλη Χρηστοδουλάκη μετά την εκδήλωση της Κεντροαριστεράς

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε πως η προσέλευση του κόσμου δείχνει το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου για το ποια πολιτική δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας η οποία δημιουργεί αδιέξοδα σε μεγάλη μερίδα του κόσμου. Η κυρία Αχτσιόγλου δε σχολίασε πως ήταν δικαίωμά του του κ. Κασσελάκη να παρευρεθεί και το έκανε. Έκανε δε ειδική μνεία σε μία αναφορά του κ. Τεμπονέρα λέγοντας πως ανοίγει περιθώρια διαλόγου. «Μία τοποθέτηση που να αφορά στην κοινωνική κινητοποίηση και την ανάγκη να υπάρχει γρήγορα και άμεσα η οργάνωση», είπε και συνέχισε αναφέροντας τον κ. Χριστοδουλάκη σχετικά με προγραμματικά ζητήματα στα οποία μπορούν να υπάρχουν συγκλίσεις.

Δείτε βίντεο:


Δήλωση Αχτσιόγλου μετά την εκδήλωση της Κεντροαριστεράς

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική