Πολιτική

Δεν υπάρχει πλέον λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο, λέει ο Τατάρ

Επανέλαβε πως είναι υπέρ μιας συμφωνίας, που να βασίζεται «στην ύπαρξη δυο χωριστών κυρίαρχων και ισότιμων κρατών»

Το θέμα της ομοσπονδίας έκλεισε μετά την ανάληψη της «προεδρίας» του ψευδοκράτους από τον ίδιο, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» στα κατεχόμενα, μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του τουρκικού δήμου Çukurova, που βρίσκεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ επανέλαβε πως είναι υπέρ μιας συμφωνίας, που να βασίζεται «στην ύπαρξη δυο χωριστών κυρίαρχων και ισότιμων κρατών», που να υφίστανται το ένα δίπλα στο άλλο.

Είπε πως είναι ικανοποιημένος επειδή, όπως είπε, «αυτή η νέα πολιτική που η Τουρκική Δημοκρατία, μη κυβερνητικοί οργανισμοί και πολιτικά κόμματα υποστηρίζουν εδραιώνεται και υιοθετείται σε ένα μεγάλο βαθμό».

Ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε εκ νέου πως στην Κύπρο «υπάρχουν δυο λαοί. Σεβόμαστε τους Ελληνοκύπριους. Αλλά θέλουμε και εμείς να τυγχάνουμε σεβασμού. Εάν είναι να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, τα εγγυητικά δικαιώματα της Δημοκρατίας της Τουρκίας και η στρατιωτική της παρουσία πρέπει να συνεχιστούν».

Είπε, ακόμη, πως χρειάζεται να εργάζονται για να ενδυναμώνουν τους πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς με την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης της αντιπροσωπείας στον λεγόμενο «πρωθυπουργό», Φαΐζ Σουτσούογλου, αυτός είπε πως η «κυβέρνηση» επικεντρώνεται στον στόχο του να γίνει το ψευδοκράτος οικονομικά αυτόνομο.

Ανέφερε, ακόμη, πως «η ομοσπονδία δεν αποτελεί πλέον επιλογή που είναι στο τραπέζι για την κυβέρνηση και τον πρόεδρό μας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική