Πολιτική

Δένδιας: Ανοιχτή σε διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα με την Τουρκία μετά τις εκλογές

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τον διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας που πρότεινε ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα μας είναι «ανοιχτή σε διάλογο» με την γειτονική χώρα αλλά «με βάση το διεθνές δίκαιο και συγκεκριμένους όρους».

Όπως είπε, μετά την επίσκεψή του στην Αντιόχεια «υπήρξε αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα». «Όχι μόνο η Τουρκία δεν παραβιάζει, αλλά δεν έχει καν πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Το να δημιουργηθεί κλίμα που να μας επιτρέψει μετά τις εκλογές, νηφάλια, να δούμε αν μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας, αυτό είναι πολύ σοβαρό. Πριν την Αντιόχεια θα υπήρχε φόβος θερμού επεισοδίου, αυτό έχει φύγει πλέον από το τραπέζι» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών

Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές ο Νίκος Δένδιας είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι η Νέα Δημοκρατία «ζητά αυτοδυναμία, αυτή είναι η πρότασή της» προσθέτοντας ότι «δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική».

Αναφερόμενος στο σενάριο εισόδου ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το κράτος Δικαίου οφείλει να διασφαλίσει ότι δεν υφίσταται τέτοια επιλογή σημειώνοντας παράλληλα, ότι η διάταξη που πρόστατα ψηφίστηκε είναι σαφέστατη εκδήλωση πολιτικής πρόθεσης.

Στην ερώτηση, τέλος, για το αν θα υπάρξουν και τρίτες εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και στις δεύτερες κάλπες,ο κ.Δένδιας απάντησε ότι δεν μπορούμε να συζητάμε επί ενδεχομένων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική