Πολιτική

Δένδιας: Δίπλα στα F-16 Viper και τα Rafal, θα προσθέσουμε τα F-35, τα πιο σύγχρονα όπλα κάθε αεροπορίας

Στην ανάγκη να γίνει μια τεράστια μεταρρύθμιση στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, σε έναν κόσμο που αλλάζει και μεταβάλλεται αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι η ύπαρξη ενός στέρεου αμυντικού μηχανισμού αποτελεί προϋπόθεση εθνικής επιβίωσης.

«Δεν έχει καμιά έννοια τι έχεις μέσα σε ένα σπίτι αν δεν μπορείς να κρατήσεις οποιονδήποτε το επιβουλεύεται έξω από την πόρτα. Εάν οποιοσδήποτε επιβουλεύεται το σπίτι σου μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να ανοίξει την πόρτα και να μπει μέσα, οτιδήποτε και αν φτιάξεις μέσα στο σπίτι δεν έχει καμιά σημασία» τόνισε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ Λάρισας της Ν.Δ. και ΟΝΝΕΔ Λάρισας, χθες Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

#Live Ομιλία στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Λάρισας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Posted by Νίκος Δένδιας on Saturday, February 3, 2024

Για τα εξοπλιστικά

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Δένδιας και στο ζήτημα των εξοπλισμών, δίνοντας έμφαση και στην αμερικανική έγκριση της πώλησης F-35 στην Ελλάδα.

«Δίπλα στα F-16 Viper που ήδη έχουμε, δίπλα στα Rafale που ήδη έχουμε, τα καλύτερα αεροσκάφη στην περιοχή, θα προσθέσουμε και το πιο σύγχρονο όπλο που έχει οποιαδήποτε αεροπορία στον κόσμο, το F-35, το πιο σύγχρονο που υπάρχει», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «πρέπει να φτιάξουμε το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό που είχαμε ποτέ. Και το κάνουμε αυτό σχεδιάζοντας το αύριο. Θα πάρουμε τις τρεις λαμπρές φρεγάτες Belharra, τα πιο σύγχρονα πλοία στη Μεσόγειο».

Ένα από τα ζητούμενα της κυβέρνησης είναι η ναυπήγηση στην Ελλάδα, όπως και η κατασκευή συστημάτων μικρότερης αξίας, αλλά μεγαλύτερης δυνατότητας, όπως τα drone.

«Σχεδιάζουμε επίσης πώς θα κατασκευάσουμε τη φρεγάτα που θα μας φτάσει στον επόμενο αιώνα και θα τη ναυπηγήσουμε στην Ελλάδα και θα δώσουμε δουλειές και υπεραξία στη δική μας ναυπηγική βιομηχανία», είπε προσθέτοντας: «Πρέπει να περάσουμε σε νέα συστήματα, μικρότερης αξίας, αλλά μεγαλύτερης δυνατότητας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην κατασκευάζει drones».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική