28 Νοεμβρίου 2022

Δένδιας σε Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα: Να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες

Τι είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ για την συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας – Η Άγκυρα έθεσε θέμα «τουρκικής» μεινότητας

Την ανάγκη για αποχή από προκλητικές ενέργειες επεσήμανε στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκέργκιν, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά την συνάντηση που είχαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Δένδιας τόνισε πως οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Δένδια:

Σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Δένδιας έγραψε: «Συναντήθηκα με τον Πρέσβη της Τουρκίας B.Özügergin. Κατά τη συζήτηση εξετάσθηκαν οι διμερείς σχέσεις & οι περιφερειακές εξελίξεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψής μου στην Τουρκία στις 14/4, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Υπενθυμίζεται πως χθες, μετά την εν λόγω συνεδρίαση η Τουρκία έθεσε θέμα «τουρκικής» μειονότητας καλώντας την Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της αλλά και την απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των προσφύγων.

Παράλληλα σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα η Άγκυρα ισχυρίστηκε πως απευθύνει εκκλήσεις για διάλογο προς την Αθήνα, αλλά η ελληνική πλευρά έχει αυξήσει την εχθρική συμπεριφορά. Εκτός αυτών γίνεται αναφορά και στην Κύπρο, για την οποία αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο οι μόνιμες λύσεις που βασίζονται στην ισότητα να μπουν στην ατζέντα, ως βάση για δύο ανεξάρτητα κράτη.Πολιτική