3 Αυγούστου 2021

Δένδιας στη συνάντηση με Αναστασιάδη: Δεν θα ανεχθούμε την τουρκική παραβατικότητα και την επιβολή τετελεσμένων

«Είχαμε μια εκτενή συζήτηση για τα επόμενα βήματα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο

Συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, είχε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα Κατεχόμενα, για άνοιγμα μερους της πρίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ.Δένδιας δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:«είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου και των δύο ομάδων μας. Είχαμε μια εκτενή συζήτηση για τα επόμενα βήματα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας.

«Από κει και πέρα, σε απόλυτο συντονισμό θα κινηθούμε και στον ΟΗΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε όλα τα διεθνή φόρα. Ούτε η Ελλάδα ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε, νομίζουμε, ο ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα ανεχθούν την τουρκική παραβατικότητα, την επιβολή τετελεσμένων επί του εδάφους», προσέθεσε.

Όσον αφορά στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση με τον Κύπρο πρόεδρο, ο κ. Δένδιας έγραψε τα εξής στο Tiwtter: «Έγινα δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη. Συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

Νωρίτερα, ο κ.Δένδιας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου.

Συνάντηση με τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου και ενημέρωση για τις επιπτώσεις που έχουν οι πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Έλληνας ΥΠΕΞ.Πολιτική