Σκοπός του Μνημονίου είναι η αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η παροχή εκπαίδευσης, η συνεργασία σε θέματα ελέγχου περιουσιακής κατάστασης και η βελτιστοποίηση των ελεγκτικών διαδικασιών και πρακτικών.
Υπογράψαμε σήμερα με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ.
Σκοπός του Μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα ελέγχου… pic.twitter.com/6o6u0hvxyO
— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 15, 2025
Η συνεργασία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων, την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη διασφάλιση της διαφάνειας, καθώς και την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους.
Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:
«Υπογράψαμε σήμερα μαζί με τον παλαιό μου φίλο, τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Γιώργο Πιτσιλή, το Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Το αντικείμενο του Μνημονίου είναι η παροχή τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης, από την Ανεξάρτητη Αρχή προς την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως όλοι ξέρουμε, η χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της προχωρά σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σε αυτό το οποίο λέγεται ΜΠΑΕ, το οποίο αύριο θα παρουσιαστεί στο ΚΥΣΕΑ.
Αυτό θα σημάνει ότι το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου θα επενδυθεί σε συστήματα για την εξασφάλιση της ασφάλειας της Πατρίδας για τα επόμενα 12+8 χρόνια, δηλαδή για τα επόμενα 20 χρόνια.