22 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών: «Κράτος Δικαίου στην ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Η διαδικτυακή εκδήλωση γίνεται σήμερα στις 18:00 το απόγευμα με τη συμμετοχή του Μαργαρίτη Σχοινά και του Ευάγγελου Βενιζέλου – Εισαγωγικό μήνυμα από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κράτος Δικαίου στην ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές» πραγματοποιούν σήμερα στις 18:00 το απόγευμα το Konrad Adenauer Stiftung, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και ο Κύκλος Ιδεών.

Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά και στα αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Henri Bohnet, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Εισαγωγικό μήνυμα θα στείλει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη διαδικτυακή συζήτηση συζητούν:

Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής
Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου (ΑΠΘ), πρ. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, πρ. Υπουργός Εξωτερικών
Βασίλειος Σκουρής, Πρόεδρος Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ), πρ. Πρόεδρος του Δικαστηρίου της ΕΕ, ομ. Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου (ΑΠΘ)
Angelika Nußberger, Καθηγήτρια Συνταγματικού, Δημοσίου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου (Κολωνία), πρ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)

Συντονισμός: Ελένη Βαρβιτσιώτη, Δημοσιογράφος, Καθημερινή


Κράτος Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Προκλήσεις και ΠροοπτικέςΠολιτική