Πολιτική

Διαδοχικές συναντήσεις της Σακελλαροπούλου με Ευρωπαίους ηγέτες στην Ισλανδία

Διαδοχικές συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες είχε στην Ισλανδία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά την διάρκεια της συμμετοχής της στην 4η Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας، Mark Rutte, και συζήτησε θέματα διμερών σχέσεων και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Επίσης, με την πρόεδρο της Σλοβενίας, Nataša Pirc Musar, την οποία συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή της στο ανώτατο αξίωμα και αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και στην αυξημένη τουριστική κίνηση από την Σλοβενία στην Ελλάδα, που από εδώ και στο εξής θα εξυπηρετείται και με απευθείας πτήσεις. Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν επίσης για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Τέλος, η κυρία Σακελλαροπούλου αποδέχθηκε πρόσκληση της ομολόγου της να συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum τον προσεχή Αύγουστο στη Σλοβενία.


islandia-1


islandia-2

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνάντησε και τον Πρόεδρο της Φινλανδίας Sauli Niinistö, και συνεχάρη για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Εξέφρασε την επιθυμία της Ελλάδας για εποικοδομητική συνεργασία και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παράλληλα, υπέγραψε ξεχωριστή πολιτική δήλωση με τίτλο «Διευρυμένη Μερική Συμφωνία για το Μητρώο Ζημιών που προκλήθηκαν από την επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας», που αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού αποζημίωσης των θυμάτων της ρωσικής εισβολής.


islandia-3


islandia-4

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ολοκλήρωσε χθες Τετάρτη το διήμερο ταξίδι της στην Ισλανδία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική