29 Ιανουαρίου 2023

Διάγγελμα Αναστασιάδη για τη Λεμεσό: Τηρήστε τα μέτρα- Χάνονται ζωές και κινδυνεύουμε

Έκκληση Αναστασιάδη προς τους πολίτες της Λεμεσού να τηρήσουν τα μέτρα για την πανδημία – Παρά τις απαγορεύσεις, την Κυριακή συγκεντρώθηκαν καρναβαλιστές στο παλιό λιμάνι της πόλης – «Ελάχιστα απέχουμε από την επάνοδο στις συνθήκες ζωής»

Έκκληση στους πολίτες της Λεμεσού έκανε απόψε ο  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ζητώντας να σεβαστούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Αφορμή υπήρξε η συγκέντρωση καρναβαλιστών την περασμένη Κυριακή στο παλιό λιμάνι της πόλης, παρά τα απαγορευτικά μέτρα και παρά τις καταγγελίες που έκανε η αστυνομία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σε διάγγελμα του έκανε λόγο για «συμπεριφορές από μικρές μερίδες πολιτών που, περιφρονώντας το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θέτουν σε ορατό, πραγματικά, κίνδυνο τα όσα μέχρι σήμερα από κοινού επετεύχθησαν». Χαρακτήρισε τα φαινόμενα της Λεμεσού «θλιβερά και απαράδεκτα», επισημαίνοντας πως το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, «είναι ήδη υπερπλήρες, ενώ ασθενείς από τη Λεμεσό καλύπτουν το 70% των διαθέσιμων κλινών παγκυπρίως».

Επίσης από την 1η Μαρτίου μέχρι και χθες, το 90% των ανθρώπωνπου έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό διέμεναν μόνιμα στη Λεμεσό και από σύνολο 4571 νέων κρουσμάτων, τα 2788, ή ποσοστό 61%, αφορούσαν την πόλη της Λεμεσού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης μετέφερε επίσης το μήνυμα «πως με βάση τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, είτε αυτοί αφορούν στους προληπτικούς ελέγχους είτε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ελάχιστα απέχουμε από την επάνοδο στις συνθήκες ζωής που εδώ και ένα χρόνο έχουμε αποστερηθεί».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κύπριος Πρόεδρος κατάγεται και διαμένει μόνιμα με την οικογένεια του στη Λεμεσό.Πολιτική