Πολιτική

Διαψεύδει η Λευκωσία τα περί αιτήσεως ασύλου από τον Αφγανό Πρόεδρο

Τι υποστηρίζει η τουρκική Γενί Σαφάκ σε σημερινό της άρθρο

Διαψεύδει η Λευκωσία το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» που υποστηρίζει ότι ο Αφγανός πρόεδρος, Ασράφ Γάνι ζήτησε άσυλο από την κυπριακή δημοκρατία.

Με γραπτή του δήλωση ο κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος αναφέρει «θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι, ούτε στην Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά ούτε και σε κάποια από τις Πρεσβείες μας στο εξωτερικό έχει κατατεθεί ανάλογο αίτημα».

Τι λέει τι δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ ο Αφγανός Πρόεδρος Ασράφ Γκανί, έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Κυπρο. Ο Γανί εγκατέλειψε την Καμπούλ λίγο πριν εισέλθουν οι Ταλιμπάν στην αφγανική πρωτεύουσα καταλαμβάνοντας την εξουσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ άλλες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν τον έφεραν να διέφυγε στο Τατζικιστάν.

Εάν γίνει δεκτή η αίτηση, ο Γάνι και η οικογένειά του θα πάνε στην Κύπρο, ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα.

Ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρεται να έχει δηλώσει πως ο Γάνι και η οικογένεια του, έγιναν δεκτοί για λόγους ανθρωπιστικής βοήθειας, ωστόσο θα υποβάλει αίτηση για καθεστώς πολιτικού ασύλου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με βάση τις πληροφορίες που βασίζονται σε τοπικές πηγές του Τατζικιστάν, υποστηρίχθηκε ότι το αεροπλάνο με τον Γανί έκανε μια περιήγηση στο αεροδρόμιο Ντούσανμπε και στο μεταξύ, οι άδειες διέλευσης ελήφθησαν και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ομάν κάνοντας χρήση του εναέριου χώρου του Ουζμπεκιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ιράν. Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο Γκανί συνοδευόταν από την οικογένειά του και δύο συμβούλους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική