Πολιτική

Διάσκεψη Ασφαλείας Μονάχου: Συνεργατικά προγραμματα της ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας ζήτησε ο Παναγιωτόπουλος

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ομολόγους του, υψηλόβαθμους αξιωματούχους ευρωπαϊκών χωρών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, καθώς και ηγετικά στελέχη αμυντικών βιομηχανιών.

Κατά τη συζήτηση, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε τη σημασία των συνεργατικών προγραμμάτων από κοινοπραξίες εταιριών Αμυντικής Βιομηχανίας κρατών – μελών της Ε.Ε. για την ανάπτυξη δυνατοτήτων κατά τρόπο επωφελή για το σύνολο των συμμετεχόντων, και τη σημασία παροχής κινήτρων προς αυτή την κατεύθυνση, όπως απαλλαγή από ΦΠΑ και εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας και του Ισραηλινού ομολόγου του Ιώβ Γκάλλαντ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους αμυντικών βιομηχανιών, με οποίους συζήτησε προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.