2 Δεκεμβρίου 2021

Διεργασίες σχηματισμού «κυβέρνησης» στο ψευδοκράτος

Συναντήσεις με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα του ψευδοκράτους ανακοίνωσε ότι θα έχει σήμερα και αύριο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ

Συναντήσεις με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα του ψευδοκράτους ανακοίνωσε ότι θα έχει σήμερα και αύριο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ για το σχηματισμό νέας λεγόμενης «κυβέρνησης».

Η τρικομματική «κυβέρνηση» παραιτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κάλεσε μόνο τον παραιτηθέντα «πρωθυπουργό» και πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ερσάν Σανέρ την επομένη, 14 Οκτωβρίου, για να του δώσει γραπτώς ότι αποδέχθηκε την παραίτηση.

Στις 13.30 σήμερα ο κ. Τατάρ θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, στις 14.00 με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και στις 14.30 με το Κόμμα του Λαού.

Αύριο θα δει στις 11 το πρωί το Κόμμα Κοινωνικής Δικαιοσύνης, στις 11.30 το Δημοκρατικό Κόμμα και στις 12 το μεσημέρι το Κόμμα Αναγέννησης.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάσν Ερχιουρμάν, δήλωσε ότι ήταν ο Ερσάν Σανέρ που είχε αναφερθεί στη διεξαγωγή των «βουλευτικών» στις 26 Δεκεμβρίου. Εάν αυτό αλλάξει, πρόσθεσε, και ο Σανέρ φανεί ασυνεπής τότε «θ’ αλλάξει και η πορεία των πραγμάτων». Ανέφερε επίσης ότι η «χώρα» λεηλατήθηκε «κι αυτών η μόνη έγνοια είναι το εκλογικό συνέδριο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας».

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε επίσης ότι δεν θα ήταν σωστό να καθυστερήσουν τις «βουλευτικές» μετά από αυτό το χρονικό διάστημα. Ο κ. Οζερσάι απαντούσε σε ερώτηση για τις φήμες που φέρουν κάποιους υποψήφιους για την προεδρία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας να έχουν προτείνει στο Κόμμα Λαού αναβολή των «βουλευτικών εκλογών» μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές και μετά να σχηματιστεί μια «κυβέρνηση» συνεργασίας των δύο κομμα΄των.

Πλέον δεν είναι σωστό να καθυστερούμε τις «βουλευτικές», δεν τίθεται θέμα συναντήσεών μας με κανέναν και κανείς να μην προσπαθεί να μας εντάξει στις αντιπαραθέσεις του εκλογικού συνεδρίου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, ανέφερε ο κ. Οζερσάι.Πολιτική