Πολιτική

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Υπάρχουν ακόμα δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ που ασφυκτιούν υπό την ηγεσία Κασσελάκη

Στην εκτίμηση ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν ακόμα δυνάμεις που ασφυκτιούν υπό την ηγεσία Κασσελάκη» προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο αποχωρήσας βουλευτής, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εγώ βλέπω ότι αποχωρούν σύσσωμες νομαρχιακές επιτροπές, σύσσωμα τμήματα του κόματος, το 40% των ελών της Κέντρικής Επιτροπής, Όλα αυτά είναι περισσότερα από το 1,03% που λέει ο κ. Κασσελάκης» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 είναι «να κατέβουμε στις ευρωεκλογές» και «προφανώς» να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι αν και θα ασκούν κριτική όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «όταν παίρνει αποφάσεις που δεν ευνοούν την λαική κοινωνία, δεν θα ανοίξουμε πολεμική με τον κ. Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ». «Εμείς θα έχουμε μονομέτωπο με τον κ. Μητσοτάκη αλλά θα απαντάμε και στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ακόμα ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις γυα συμπόρευση είτε με Βαρουφάκη είτε με Κωνστατνοπούλου είτε με κάποιον άλλο υπάρχων πολιτικό κόμμα. Στόχος μας είναι να εκφράσουμε ένα υπαρκτό δυναμικό της κοινωνίας σε αριστερή κατεύθυνση».

Ερωτηθείς για την απουσία της Έφης Αχτσιόγλου από την ανακοίνωση για τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των «11», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε ότι «πολιτικά η κυρία Αχτσιόγλου έχει επιλέξει να κάνει ένα βήμα πίσω και όλοι σεβόμαστε την επιλογή της. Ήταν πολύ δύσκολη η προεκλογική διαδικασία που πήρε φοβερά τοξικά και χυδαία χαρακτηριστικά που πυροδοτεί ακόμα ο κ. Κασσελάκης με αναρτήσεις και τοποθετήσεις που εκφεύγουν οποιασδήποτε πολιτικής τοποθέτησης».

«Συναντάμε ανθρώπους στον δρόμο και μας λένε ότι είναι πολιτικά άστεγοι» είπε ακόμα ο ανεξάρτητος βουλευτής προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι ο πολιτικός διάλογος περιλαμβάνει και την κίνηση του Πέτρου Κόκκαλη με τα “πράσινα” χαρακτηριστικά της» κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική