Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Πως κρίνουν την κυβέρνηση οι πολίτες – Τι λένε για τον Κασσελάκη

Ενδιαφέροντα ευρήματα περιλαμβάνει το δεύτερο μέτρς της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Oι φωτιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες που προκάλεσε ο Daniel και ο Elias και η αντίδραση του επιτελικού κράτους είχαν αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης με το 38% των πολιτών να λέει ότι έχει χειρότερη εικόνα σε σχέση με την εικόνα που είχε πριν τις εκλογές. Όσον αφορά το επιτελικό κράτος το 64% δηλώνει ότι δεν λειτουργεί και μόλις το 25% αναφέρει ότι λειτουργεί.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης δεν ακουμπούν ωστόσο την δημοτικότητα του πρωθυπουργού καθώς το 40% λέει ότι έχει θετική άποψη για τον πρωθυπουργό και το 52% αρνητική.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα για τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς θετικά τον κρίνει το 25% στο σύνολο των ψηφοφόρων και το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα το 52% στο σύνολο έχει αρνητική γνώμη όπως επίσης και ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (19%).

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται πλέον έντονη κινητικότητα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 9% της δύναμής του προς τα Αριστερά και 5% προς τα Δεξιά


dimoskopisi_01


dimoskopisi_02


dimoskopisi_03


dimoskopisi_04


dimoskopisi_05


dimoskopisi_06


dimoskopisi_07


dimoskopisi_08


dimoskopisi_09


dimoskopisi_10


dimoskopisi_11

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε την Πέμπτη ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, δίνει προβάδισμα ανάλογο με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3% και η αξιωματική αντιπολίτευση 15,3%.

Μετά την εκλογή Κασσελάκη η εικόνα των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 40% χειρότερη, 17% το ίδιο κακή, 12% το ίδιο καλή και 14% καλύτερη. 17% δεν γνωρίζει και δεν απαντά. Συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% λέει καλύτερη, το 29% το ίδιο καλή, το 23% χειρότερη και το 2% το ίδιο κακή. Το 9% δεν γνωρίζει, δεν απαντά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική