5 Οκτωβρίου 2022

Δημοσκόπηση Marc: 8,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Μικρές απώλειες για την κυβερνητική παράταξη αλλά και ελάχιστα οφέλη για την αντιπολίτευση, μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καταγράφει έρευνα της εταιρείας Marc για το «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα, η ΝΔ καταγράφει μια διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση καταγράφει υπεροχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 49,9%. Επίσης, μόνο το 38% θεωρεί ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση αν ισχύουν οι παρακολουθήσεις. Αξιοπρόσεκτο στοιχείο είναι ότι το 40,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ το 17,8%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας, και όχι για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Επίσης, τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας το 30,2% των πολιτών, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας το 26,3% των πολιτών, και μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.Πολιτική