8 Φεβρουαρίου 2023

Δημοσκόπηση Marc: Διαφορά 8 μονάδων για τη ΝΔ -Ο Μητσοτάκης μπροστά σε όλα στο κρας τεστ με Τσίπρα

Διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1.

Στην πανελλαδική μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Ν. Χατζηνικολάου, η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε όλα τα ερωτήματα στο crash test με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση

Marc: Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, χάνοντας μόλις 0,4% από τη μέτρηση του Οκτωβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελαφρά άνοδο κατά 0,3%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 24%.

Το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο με 11,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,6%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 3%, Έλληνες 2,3%.

Οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 9,3%.

Marc: Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα
Στο κρας τεστ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, αδιαφιλονίκητος πρώτος είναι ο πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ερωτήματα: Από την καλύτερη αντιμετώπηση των προβλημάτων και της τουρκικής προκλητικότητας μέχρι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και την εμπιστοσύνη.

Marc: Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών
Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ισοζύγιο 47,8% – 51,4% θετικών και αρνητικών γνωμών αντιστοίχως. Δεύτερος ο Ν. Ανδρουλάκης (34,3%-52,2%) τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας (33,7% θετικές γνώμες-65,6% αρνητικές).

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει η πλειοψηφία
Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά κυβέρνηση με τη ΝΔ αυτοδύναμη (31,3%) έναντι 14% που προτιμά αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,1% ότι προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ έναντι 43,6% που προτιμά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες η φράση που ταιριάζει στην κυβέρνηση είναι «προσπαθεί, αλλά θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα» με ποοστό 34,6%. Το 25,6% απαντά «δεδομένων των συνθηκών κάτι ό,τι καλύτερο μπορεί», ενώ το 22,8% πιστεύει ότι «είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση».

Τέλος, το 44,2% πιστεύει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σήμερα στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν «χειρότερα». Το 29,4% απαντά «περίπου τα ίδια» και το 22% υποστηρίζει πως θα ήταν «καλύτερα».Πολιτική