Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι Έλληνες λένε όχι σε πρόωρες κάλπες με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

metron-analysis

Δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS αποκαλυπτει μεγάλες ανατροπές και φέρνει νέα δεδομένα στην πολιτική αντιπαράθεση.

Μέρος της δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά παρουσιάστηκε σήμερα στο σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή και σε ερώτημα σχετικό με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας,  το 54% των πολιτών φαίνεται να προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα βουλή ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Σχετικά με την έξοδο από την κρίση, αλλαγή του πολιτικού συστήματος ζητά το 84% των πολιτών -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%.

Επίσης το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη. Αίσθηση προκαλεί… ότι θετικότερη άποψη με 73% έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς.

Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη.

Το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο- θα είναι χειρότερη, το 29% πως θα παραμείνει η ίδια ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.

Τέλος, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική