Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB – Η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων

Tις προθέσεις των αναποφάσιστων καταγράφει το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης του OPEN που διενήργησε η MRB για λογαριασμό του OPEN.
Να θυμίσουμε πως στο πρώτο μέρος καταγράφηκε προβάδισμα της ΝΔ 6,4 μονάδων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων. Σημειώνεται πως στα μέσα Δεκεμβρίου η διαφορά των δύο κομμάτων, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ίδια εταιρεία ήταν 5,7%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου, ενώ «μάχη» για την είσοδο στη Βουλή πρόκειται να δώσουν το ΜέΡΑ 25 και οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, αν επιτραπεί η συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές. Πιο συγκεκριμένα στην απλή πρόθεση ψήφου η διαφορά των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,9%. Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,3% το ΠΑΣΟΚ 10,5%, το ΚΚΕ 5,0%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το ΜΕΡΑ25 2,9%.


07A


07B

Από την άλλη πλευρά στην πρόθεση επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3% με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και το ΚΚΕ με 5,4%. Η Ελληνική Λύση είναι το επόμενο κόμμα με 4,8% ενώ το Μέρα25 συγκεντρώνει 3,1% και το κόμμα «Έλληνες» 2,7%.

Τα κριτήρια ψήφου των αναποφάσιστων

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική