Πολιτική

Δημοσκόπηση: «Ναι» στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό λέει το 75% των πολιτών

Γκάλοπ της Pulse για τον Σκάι: Θετική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – Το 63% πιστεύει ότι η άρση των μέτρων έγινε στο σωστό χρόνο – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 51% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα

Διάθεση χαλάρωσης και αποκλιμάκωσης της ανησυχίας για τον κορωνοϊό δείχνει η δημοσκόπηση της PULSE που παρουσίασε απόψε ο ΣΚΑΙ καθώς από το 78% στην προηγούμενη μέτρηση πλέον για την νόσο του κορωνοϊού ανησυχεί το 63% των πολιτών.

Παράλληλα, αυξάνει η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις της της κρίσης του κορωνοϊού καθώς το 66% πιστεύει πλέον ότι η οικονομική κατάσταση θα είναι πιο δυσχερής τους επόμενους μήνες.

Σε ότι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 63% θεωρεί ότι η χαλάρωση των μέτρων έγινε την κατάλληλη στιγμή ενώ ένα ποσοστό 15% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν νωρίτερα. Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης ότι μόνο το 44% δηλώνει ότι θα εφαρμόσει πολύ ή αρκετά τα μέτρα και 34% δηλώνει ότι θα τα εφαρμόσει μέτρια ενώ ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι δεν θα τα εφαρμόσει!

Το 75% επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 44% την θεωρεί θετική έναντι 50% που την κρίνει αρνητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι θετική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Στους πολιτικούς δείκτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σχεδόν διπλάσιο ποσοστό (51%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα (23%)

Συντριπτική είναι και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική