Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 8,5% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -«Ανέβασε» ποσοστά μετά τα μέτρα για την ακρίβεια

 

Προς την σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα, λέει το 51% – Όμως, χρειάζονται και άλλα, λέει το 40% – Πάνω από ένας στους τρεις αισιοδοξεί για την πορεία της οικονομίας , στο 55% οι απαισιόδοξοι  – Εκλογές το ’23 θέλει το 46% – Mεγάλο προβάδισμα ΝΔ στην παράσταση νίκης

Στις 8,5 μονάδες κατέγραψε η Pulse – για λογαριασμό της τηλεόρασης του Skai – την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο διάστημα 9 με 11 Μαΐου, σε μία στιγμή που είχαν ανακοινωθεί τα μέτρα για την ακρίβεια στο ρεύμα, ενώ είχαν ολοκληρωθεί τα συνέδρια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Σε μία συγκυρία κρίσης, με την ακρίβεια να επιμένει και τον πόλεμο στην Ουκρανία να «βαλτώνει», ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί  άνετο προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Αποδοχή για τα μέτρα για το ρεύμα

Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν «δεξιοί», ή «κεντροδεξιοί», η θετική αποδοχή των μέτρων – έστω κι αν οι περισσότεροι δηλώνουν ότι χρειάζονται και άλλα – φτάνει το 80%.

Μεταξύ των «κεντρών» η αποδοχή φτάνει το 67%, πέφτει στο 39% μεταξύ των «κεντροαριστερών» και στο 26% μεταξύ των «αριστερών».

Ωστόσο, για την πορεία της οικονομίας αισιόδοξοι δηλώνουν κατά πλειοψηφία – και μάλιστα 78% – οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Αντίθετα, η αισιοδοξία πέφτει στο 10% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και στο 34% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.


dimoskopisi-2


dimoskopisi-3


dimoskopisi-4


dimoskopisi-5


dimoskopisi-6


dimoskopisi-7


dimoskopisi-8


dimoskopisi-9


dimoskopisi-10


dimoskopisi-11


dimoskopisi-12


dimoskopisi-13


dimoskopisi-14


dimoskopisi-15


dimoskopisi-16


dimoskopisi-17


dimoskopisi-18


dimoskopisi-19


dimoskopisi-20


dimoskopisi-21


dimoskopisi-1

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική