Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Η μέτρηση για τα ποσοστά των κομμάτων  πραγματοποιήθηκε από τις 26 ως τις 29 Ιανουαρίου – Περιλαμβάνει τον «λογαριασμό» της κακοκαιρίας «Ελπίδα» – Άνοδος 5 μονάδων για το ΚΙΝΑΛ, σε σχέση με το γκάλοπ της ίδιας εταιρείας στα τέλη Νοεμβρίου

Στις 10 ποσοστιαίες μονάδες – με αναγωγή επί των εγκύρων –  κατέγραψε η Pulse την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ . Η μέτρηση των εκλογικών συσχετισμών – για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Skai – διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 26 – 29 Ιανουαρίου, τη στιγμή που στην επικαιρότητα κυριαρχούσαν τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Ελπίδα» και η κριτική για τις αδυναμίες στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, ενώ παράλληλα ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.   

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ καταγράφει 32,5% , με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22,5% και το Κίνημα Αλλαγής στο 14,5%. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζει πτώση 2 μονάδων – από το 33% στα τέλη Νοεμβρίου, στο 31%, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απώλειες , από 23% στο 22%. Το Κίνημα Αλλαγής , που η συγκεκριμένη εταιρεία το είχε μετρήσει στο 9,5 % στην προηγούμενη έρευνά της , καταγράφεται τώρα στο 14% στην πρόθεση ψήφου, με άνοδο πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Η «γκρίζα ζώνη»  της λευκής ψήφου και του «δεν ξέρω, δεν απαντώ», περιορίστηκε ελαφρά από το 13,5% στο 12%, το ΚΚΕ εμφανίζεται σταθερό στο 5,5%, άνοδο μισής μονάδας , στο 4,5% παρουσιάζει η «Ελληνική Λύση», ενώ πτώση μισής μονάδας καταγράφει το Μέρα 25, στο 2,5% στην πρόθεση ψήφου. 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική