Πολιτική

Δημοσκόπηση στην Κρήτη: Σε ποιες περιοχές είναι μπροστά η ΝΔ και σε ποιες ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 2 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας (27% έναντι 25%) προηγείται σε επίπεδο Κρήτης ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρίας PALMOS ANALYSIS για λογαριασμό της Τηλεόρασης CRETA και του portal Creta24.gr. 

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις δυνάμεις της, ενώ φαίνεται να προηγείται στις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Σημαντικά ενισχυμένα είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στο Λασίθι βρίσκεται δεύτερο μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο ξεπερνά στην πρόθεση ψήφου το 15%.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κυμαίνεται στο 30% έως 35%, η Νέα Δημοκρατία από 28% έως 33% και το ΠΑΣΟΚ από 15% έως 20%.

Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27%, η Νέα Δημοκρατία 25%, το ΠΑΣΟΚ 14%, το ΚΚΕ 4%, το ΜέΡΑ25 3% και η Ελληνική Λύση 1% . Το 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, ενώ το 19% δηλώνουν αναποφάσιστοι.


PROTHESH
Τα αποτελέσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Ηράκλειο

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η Νέα Δημοκρατία 23%, το ΠΑΣΟΚ 16%, το ΚΚΕ 4%, το Μέρα25 3%, ενώ 5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν άλλο κόμμα και το 21% δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική