29 Ιανουαρίου 2023

Δημοσκόπηση: Το 76% συμφωνεί με τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και στα νησιά

Έκδηλη ανησυχία για τις ενέργειες και τις βλέψεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Το 42% ανησυχεί για την εξάπλωση του κορωνοϊού - Στις 14 μονάδες η διαφορά στην πρόθεση ψήφου

Στο πλευρό της κυβέρνησης και της πολιτικής της απέναντι στην τουρκική κυβέρνηση και στον εριστικό Τούρκο πρέδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως ανάδειξε και η δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Οι 8 στους 10 πολίτες εμφανίζονται θετικοί στο σφράγισμα των συνόρων απέναντι στους εκβιασμούς του Ερντογάν και στην απάνθρωπη εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών που έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος στα ελληνικά σύνορα, στον Έβρο, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σχεδόν στο ίδιο ποσοστό, έκδηλη είναι η ανησυχία για τις κινήσεις και τα σχέδια του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για το συγκεκριμένο ζήτημα και μόνο το 18% θεωρεί ότι κινείται λανθασμένα.


SKAI_PULSE3

Το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει ανήσυχο από τη στάση της Τουρκίας και τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ενώ σε ότι αφορά την δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά η κοινή γνώμη είναι διχασμένη.


skai-dimoskopisi-1

Για το άλλο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, την επιδημία του κορωνοϊού, το 42% ανησυχεί μετά τα κρούσματα στη χώρα μας ενώ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.


SKAI_PULSE2


SKAI_PULSE1


SKAI_PULSE4

Δείτε εδώ  ολόκληρη τη δημοσκόπηση της PULSEΠολιτική