Ελλάδα

Διώτης και Καπελέρης στους ανακριτές διαφθοράς για τη λίστα Λαγκάρντ

diotis-kapeleris-660.jpg

Ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη αναμένεται να απολογηθούν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι δύο άνδρες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το επίμαχο στικάκι αλλά και για ονόματα που έπρεπε να ελέγξουν αλλά δεν το έκαναν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γιάννης Διώτης είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο-στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε.

Ο Γιάννης Καπελέρης, όπως γράφει η «Ναυτεμπορική» ενώ είχε παραλάβει έναν κατάλογο 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς να πραγματοποιήσει όμως φορολογικό έλεγχο.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα ,ενώ ζητεί να παραπεμφθούν ως συμμέτοχοι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα