21 Σεπτεμβρίου 2021

Διπλό μηχανικό πρόβλημα προκάλεσε την τραγωδία της TransAsia

14E2EE2D89C3A341EC24A9A5D04969C2.jpgΤα πρώτα στοιχεία που έχουν αντληθεί από τα «μαύρα κουτιά» δείχνουν πως μια από τις δυο μηχανές του δικινητήριου αεροσκάφους σταμάτησε να λειτουργεί λίγο μετά την απογείωση. Οι πιλότοι έκλεισαν και τη δεύτερη μηχανή και επιχείρησαν επανεκκίνηση, όμως το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε.

Σε διπλό μηχανικό πρόβλημα οφείλεται η συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας TransAsia στην Ταϊβάν, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή οι τοπικές Αρχές.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν αντληθεί από τα «μαύρα κουτιά» δείχνουν πως μια από τις δυο μηχανές του δικινητήριου αεροσκάφους σταμάτησε να λειτουργεί περίπου 37 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, στέλνοντας σήμα συναγερμού στο πιλοτήριο.

Οι δυο κυβερνήτες φαίνεται πως προσπάθησαν να την επαναφέρουν κλείνοντας και το δεύτερο κινητήρα και προσπαθώντας να κάνουν επανεκκίνηση του όλου συστήματος.

Ωστόσο, η απόπειρα απέτυχε, με συνέπεια το αεροσκάφος – με 58 επιβαίνοντες – να χτυπήσει σε γέφυρα και μετέπειτα να συντριβεί σε ποτάμι στα περίχωρα της πρωτεύσας Ταϊπέι.

Τα αίτια της διπλής μη ανταπόκρισης των μηχανών δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί και ερευνώνται.

Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν μετά από μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών υπηρεσιών. Οκτώ ακόμα άτομα αγνοούνται και πιστεύεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς η άτρακτος βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια των υδάτων.Διεθνή