Πολιτική

Δρίτσας: Σάλος στο twitter από τη δήλωση ότι«κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη»

Στο twitter έχει κάνει την εμφάνισή του το hashtag #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει – Οργή των χρηστών, παρά την αναδίπλωση του Θοδωρή Δρίτσα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη στα 27 χρόνια της δράσης της, με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Παρά την αναδίπλωσή του με τη φράση «Καταλαβαίνω τον θυμό, τα περισσότερα θύματα ήταν από τη δεξιά παράταξη» και τη διευκρίνιση ότι αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες», οι χρήστες του twitter όχι μόνο συνέχιζαν να συζητούν τη δήλωση, αλλά προχώρησαν και στη δημιουργία του hashtag #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει, σχολιάζοντας είτε με οργισμένο είτε με σκωπτικό τρόπο την τοποθέτηση του κ. Δρίτσα.

«Εκεί στον @syriza_gr κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να πάτε στο 2.9%» έγραψε ένας χρήστης, με έναν άλλο να συγκρίνει με παλαιότερες αλήστου μνήμης δηλώσεις: «Το #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει απο τη 17Ν είναι σαν το “δεν έχω δει νεκρό από μολότοφ”. Τυχαία και τα δυο από την ίδια παράταξη συνονθύλευμα», έγραψε.

«Ντρέπεται και η ντροπή πλέον! #Κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει», έγραψε ένας άλλος χρήστης, ενώ υπήρξε και ένα σχόλιο χρησιμοποιώντας και πάλι την αναλογία: «Από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει». «Καλά πως κάνετε έτσι? Η 17Ν τρομοκρατούσε το πολύ μια φορά το εξάμηνο #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει», ήταν ένα άλλο σκωπτικό σχόλιο. 

Από την κριτική δεν έλειψε και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου βουλευτής είναι ο κ. Δρίτσας. «Μαζέψτε τον #Δριτσας εκεί στον #Σύριζα . Βρίσκεται σε πλήρη και οριστική σύγχυση, κάνει κακό. #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει» «#κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει από τρομοκρατική οργάνωση… Αριστερή λογική...» είναι μερικές από τις αναρτήσεις Αρκετοί μάλιστα ζητούν και τη διαγραφή του. «Πώς κάνετε έτσι; Ο Δρίτσας εξέφρασε την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ  #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει», γράφτηκε σε μια ανάρτηση, καθώς δεν είναι λίγοι οι χρήστες που ταυτίζουν τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πως κάνετε έτσι; Ο Δρίτσας εξέφρασε την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ #κανεις_δεν_εχει_τρομοκρατηθει

— ΜπισκοτοΛούκουμο (@halsteadinab) March 2, 2021

\r\n”}” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.EmbeddedAsset”>

Διαγραφή Δρίτσα ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έντονες ήταν οι επικρίσεις της κυβέρνησης, με τον υπουργός Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τις δηλώσεις του και να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η δήλωση του κ. Δρίτσα ήταν «η πιο σοκαριστική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης», σημειώνοντας ότι «δεν μπορείς να είσαι μέλος κοινοβουλίου μιας δημοκρατικής χώρας και να επαινείς την τρομοκρατία και την εν ψυχρώ δολοφονία. Είναι αδύνατο να μην τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας».

Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις και της Νέας Δημοκρατίας, που επέκρινε τον κ. Τσίπρα για τη μη αντίδρασή του στο ζήτημα. «Εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα», αναφέρει η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας καταδικάζει τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική