Διεθνή

Δύσκολη ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση Βαλς στη Γαλλία

2659F3B2EECC6E51C0733308F57B6281.jpgΑπό την ψηφοφορία απείχαν 31 βουλευτές των κυβερνώντων Σοσιαλιστών αλλά και σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των Οικολόγων.

Δύσκολη ψήφο εμπιστοσύνης, με 269 ψήφους υπέρ και 244 κατά, έλαβε το απόγευμα της Τρίτης η κυβέρνηση της Γαλλίας, από την κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς απέτυχε να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία από το σώμα των 577 εδρών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλής, 31 βουλευτές των κυβερνώντων Σοσιαλιστών απείχαν από την ψηφοφορία.

Από τη διαδικασία απείχαν επίσης 17 από τα 18 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων.

Σε περίπτωση ήττας στην ψηφοφορία, ο κ. Βαλς θα ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί.

Η ψήφος εμπιστοσύνης έρχεται ένα μήνα μετά τον ανασχηματισμό που προκάλεσαν τρεις αντάρτες υπουργοί της αριστερής πτέρυγας των κυβερνώντων Σοσιαλιστών, οι οποίοι κατηγόρησαν το Παρίσι πως δεν χαράσσει τη δική του δημοσιονομική γραμμή απέναντι στο Βερολίνο.

Νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα δείχνει πως η δημοτικότητα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει πέσει στο νέο ιστορικό χαμηλό του 13%, ενώ η θετική γνώμη για τον άλλοτε δημοφιλή Βαλς έχει πέσει στο 30%.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή