Πολιτική

DW: «Η Τουρκία προκαλεί στην Κύπρο, επειδή δεν φοβάται κυρώσεις από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ»

Πώς σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα τις κινήσεις Ερντογάν

«Η Τουρκία κάνει τις προκλήσεις στην Κύπρο, επειδή δεν φοβάται για κυρώσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ» αναφέρει δημοσίευμα της DW, σχολιάζοντας τις τελευταίες κινήσεις και δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο.

«Η Άγκυρα πλέον στηρίζει μια σκληρή γραμμή δυο ξεχωριστών κρατών για την επίλυση του Κυπριακού. Στον τουρκικό τύπο παρουσιάζονται σχέδια που προβλέπουν ότι η Αμμόχωστος, τουριστικό θέρετρο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, θα φέρει οικονομική ανάπτυξη» σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας στη συνέχεια τους ελιγμούς που επιχειρεί ο Ερντογάν με ΗΠΑ και Ε.Ε, αλλά και το πόσο επηρεάζεται η τουρκική οικονομία από τις σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας. «Η τουρκική διπλωματία θεωρεί ότι σε αντίθεση με τα άλλα μέτωπα που δημιούργησε τα τελευταία έτη, στην Κύπρο έχει περιθώριο ελιγμών, χωρίς να απειλείται μέχρι στιγμής με κυρώσεις από την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ισορροπίες από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική με τις εξελίξεις στην Τυνησία, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι το Αφγανιστάν, είναι αυτές που θα καθορίσουν τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά οι κάκιστες μέχρι στιγμής σχέσεις Μπάιντεν και Ερντογάν επιδρούν κατά προέκταση αρνητικά στην οικονομία της Τουρκίας» γράφει η DW.


amm-1

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική