Πολιτική

Δώρα Αυγέρη: «Καρφί» για τον Νίκο Φίλη – Δεν δίνει τον τόνο της κομματικής ωριμότητας

Συνέχεια στην κόντρα με τον Νίκο Φίλη μετά τις δηλώσεις του για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έδωσε το πρωί της Τετάρτης η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, η οποία κατηγόρησε τον πρώην βουλευτή για κομματική ανωριμότητα.

«Το ζήτημα ήταν από σήμερα να καταστρώνουμε το σχέδιο της αντιπολίτευσης μας απέναντι στην Κυβέρνηση, αυτό που ζούμε ως απόνερα του επιτελικού κράτους. Αντ’ αυτών καθόμαστε σύντροφοι να απαντούμε σε αυτά που έχουν πει σύντροφοι παλαιότεροι από εμάς που τους βρήκαμε στις κομματικές διαδικασίας που θα έπρεπε να δίουν τον τόνο της κομματικής ωριμότητα. Αυτό προφανώς δεν συμβαίναι και όχι με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η Δώρα Αυγέρη.

Η ίδια απέδωσε τις δηλώσεις αυτές στα «απόνερα της εκλογικής διαδικασίας» κάνοντας λόγο για «πληγές που θα επουλωθούν όσο περνάει η εβδομάδα αυτή και θα κατανούμε την ανάγκη του “ΣΥΡΙΖΑ μετά” θα αντιλαμβανόμαστε τι είναι το ορθό και το χρήσιμο για την κοινωνία».

Η Δώρα Αυγέρη απάντησε και στη μομφή περί ακροδεξιού λόγου από τον Στέφανο Κασσελάκη και απάντησε ότι «ακροδεξιός λόγος είναι ο οξύς και επιθετικός λόγος. Εσείς διακρίνατε τέτοια στοιχεία στον λόγο του κ. Κασσελάκη; Νομίζω ότι το παράδειγμα θα ήθελα να το αντιστρέψω. Ποιοι ποτίζουν με τοξικότητα και ένταση τον δημόσιο και πολιτικό λόγο; Ρωτήστε τον κόσμο και σίγουρα θα σας πουν όχι ο Στέφανος Κασσελάκης».

Παράλληλα επέμεινε ότι «κάποιοι που αντιπολιτεύονταν τον Αλέξη Τσίπρα πριν και από ότι φαίνεται επιμένουν στον ίδιο χαβά» ενώ για τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τη δήλωση περί αύξησης εισφορών που έκανε δύο ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου, η Δώρα Αυγέρη είπε ότι [ήταν ένα μεγάλο λάθος που κόστισε και περιμένω την απάντηση του αγαπητού Γιώργου Κατρούγκαλος. Δεν μας είχε συνηθίσει σε λάθη. Αν ήταν λάθος ως προς το περιεχόμενο και τον χρόνο, ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να το πει και ο ίδιος».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική