Πολιτική

Δώρα Τσαμπάζη κατά Παπανώτα: Να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίθεση της με όσα έχει δηλώσει ο συνυποψήφιός της στις ευρωεκλογές Δημήτρης Παπανωτας, εξέφρασε χθες στο Kontra Channel η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπαζη.

Η κυρία Τσαμπαζη, ζήτησε να παραπεμφθεί ο Δημήτρης Παπανωτας στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, ώστε να παράσχει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του σε βάρος των γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της».


Δώρα Τσαμπάζη: Να παραπεμφθεί ο Δημήτρης Παπανωτας στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

H κυρία Δώρα Τσαμπάζη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ήμουν εδώ πριν από δύο εβδομάδες για τη γυναικοκτονία. Και υπάρχουν περιπτώσεις που οι γυναίκες τα κάνουν όλα σωστά και παρ’ όλα αυτά πέφτουν θύματα άγριας δολοφονίας. Οπότε μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση η οποία θεωρώ ότι όχι απλά δεν με εκφράζει, αλλά μου φέρνει μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα της πατριαρχίας που είναι όλα ακόμη βαθιά ριζωμένα. Και θέλω να πω ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο το οποίο το κοσμεί και μιλάμε για τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να καταγγείλει τον θύτη της, οπότε πρέπει λίγο οι κεραίες μας να είναι λίγο ανοιχτές σε όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει.

Εγώ κάθισα και είδα πολύ προσεκτικά και ως δημοσιογράφος τη δήλωση του κ. Παπανώτα, το κομμάτι που αναφέρεται στον άνδρα και στον σατράπη δεν έχει υποστεί παρέμβαση ή κάτι, είναι συνεχόμενη η σκέψη του. Παρ’ όλα αυτά, αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν έχει ερμηνευθεί σωστά, νομίζω μπορεί να ζητήσει όλο το υλικό από την κυρία Φαίη Σκορδά να το παραθέσει στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στα θεσμικά όργανα και εκείνα να αποφασίσουν».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική