Οικονομία

ΕΕ: Ενισχύσεις για τους απολυμένους της Nutriart

C03D7B67890EBA343197F5EE11B510D8.jpg Βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, προκειμένου να βρουν νέες θέσεις εργασίας, θα λάβουν οι απολυμένοι της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart, καθώς και πρώην εργαζόμενοι στην κατασκευαστική βιομηχανία σε δύο ολλανδικές περιφέρειες και σε έναν παραγωγό χάλυβα στη Ρουμανία, μετά την έγκριση των νομοθετικών προτάσεων από την επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εισηγητής για την Ελλάδα είναι ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, κ. Γεώργιος Κύρτσος.

Τα νομοθετικά σχέδια μένει τώρα να εγκριθούν από την ολομέλεια του ΕΚ και το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών.

508 εργαζόμενοι της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart απολύθηκαν στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την πτώχευση της εταιρείας.

Η κρίση οδήγησε στην κάθετη πτώση της ζήτησης των νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων της αρτοποιίας Nutriart και η διοίκηση της εταιρείας αντιμετώπισε επιπλέον οικονομικά προβλήματα, λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές των πελατών της.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές τράπεζες αδυνατούσαν να παράσχουν πιστώσεις στην εταιρεία.

Τα 6.096.000 ευρώ της ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ) θα δοθούν για την επανεκπαίδευση των 508 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς, προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση 505 άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, μία περιοχή όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων αγγίζει το 60,4%.

Βοήθεια σε απολυμένους σε Ρουμανία και Ολλανδία

Οι ρουμανικές αρχές θα λάβουν ενίσχυση από το ΕΤΠ ύψους 3.571.150 €, προκειμένου να  βοηθήσουν τους 1.000 εργαζομένους που απολύθηκαν από την εταιρεία κατασκευής προϊόντων σιδήρου και χάλυβα Mechel Campia Turzii.

Οι ολλανδικές αρχές θα λάβουν ενίσχυση ύψους 1.625.781 ευρώ για την υποστήριξη των 475 εργαζομένων που απολύθηκαν από 89 κατασκευαστικές εταιρείες στις επαρχίες Gelderland και Overijssel.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία