29 Σεπτεμβρίου 2020

Έφοδος των εισαγγελέων στο σπίτι και το γραφείο του Θωμά Λιακουνάκου

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX Έπειτα από μυστική προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, χθες το πρωί, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία του εισαγγελέα Διαφθοράς, πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Θωμά Λιακουνάκου στο Χαλάνδρι, καθώς και στο σπίτι του κορυφαίου Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος ελέγχεται για σειρά αδικημάτων, όπως η ενεργητική δωροδοκία και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η βαρύτητα της έρευνας φαίνεται από το γεγονός ότι επικεφαλής της ομάδας, που έκανε έφοδο σε όλους τους χώρους, όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να φυλάσσονταν σημαντικά έγγραφα, ήταν, κατά πληροφορίες, η ίδια η εισαγγελέας Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου.

Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα κατ’ οίκον ερεύνης για ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων για τα εγκλήματα:

– της ενεργητικής δωροδοκίας και
– της νομιμοποίησης εσίδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να «ξεσκονίσουν» τα αρχεία του επιχειρηματία και να αναζητήσουν έγγραφα που αφορούν σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1998 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν ξενόγλωσσα έγγραφα που αφορούν σε συναλλαγές και «offshore» εταιρείες, υλικό που μεταφέρθηκε στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα με την έρευνα στα γραφεία του Θωμά Λιακουνάκου, οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν και έφοδο σε γραφείο γνωστού δικηγόρου, προκειμένου να αναζητήσουν και εκεί υλικό που σχετίζεται με τις «αμαρτωλές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μια τρίτη έρευνα σε γραφεία στον Πειραιά.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα, Παρασκευή.

 Πολιτική