2 Φεβρουαρίου 2023

Ειδικό δικαστήριο: Πολιτική θύελλα μετά τις μαρτυρίες για «τσάντες με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική θύελλα προκαλούν οι μαρτυρίες για τσάντες με «μαύρο χρήμα» που μεταφέρονταν από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλύφθηκαν κατά την έρευνα του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο εξετάζει πιθανή ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στην υπόθεση διανομής των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η ιδιαιτέρα γραμματέας του γνωστού εργολάβου, Ευθαλία Διαμαντή κατέθεσε πως «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» ενώ προσέθεσε ότι χρήματα μοιράζονταν και σε δημοσιογράφους που σχεδίαζαν την δημιουργία του Syriza channel. 

Γ. Οικονόμου: Πόσες σακούλες με μαύρο χρήμα κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι επώνυμες καταγγελίες προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος μίλησε για διαδρομές μαύρου χρήματος και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό. «Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφεις απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του;

Γιατι εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ; Αντι να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα». Παράλληλα και η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «Ο κ. Τσίπρας, έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια».

Mήνυση στη γραμματέα του Καλογρίτσα για «τις τσάντες με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ» καταθέτει ο Παππάς

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την πρόθεση να υποβάλει μήνυση κατά της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για το κόμμα» (ΣΥΡΙΖΑ)».Πολιτική