25 Νοεμβρίου 2020

Είκοσι χρόνια κάθειρξης για μουλά που βίασε 10χρονο κορίτσι στο Αφγανιστάν

15131FACE8206AC8C63D3DB73254CCED.jpgΗ απόφαση χαιρετίστηκε από την οικογένεια του κοριτσιού, με δεδομένο ότι στο Αφγανιστάν σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος γυναικών συχνά αντιμετωπίζονται ως μοιχεία, με τα ίδια τα θύματα να διατρέχουν κίνδυνο φυλάκισης.

Σε 20 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε στο Αφγανιστάν ένας μουλάς που κρίθηκε ένοχος για το βιασμό ενός 10χρονου κοριτσιού.

Η απόφαση χαιρετίστηκε από την οικογένεια του κοριτσιού και οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών ως μια σπάνια νίκη στον αγώνα για τη δικαίωση θυμάτων βιασμού.

Στο Αφγανιστάν, τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος γυναικών συχνά αντιμετωπίζονται ως μοιχεία, με συνέπεια και το ίδιο το θύμα να αντιμετωπίζει κίνδυνο φυλάκισης.

Ο βιασμός έλαβε χώρα το Μάιο στη βόρεια επαρχία Κουντούζ, στο χωρίο όπου διαμένει η οικογένεια του κοριτσιού, κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα. Η δίκη του μουλά ωστόσο έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press, ιδιοκτήτης καταφυγίου για γυναίκες στην Κουντούζ εκτίμησε πως το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό αν η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε τοπικό δικαστήριο.Διεθνή