Πολιτική

Εισβολή στην Ουκρανία – Κύπρος: Ανοίγει ειδικός τραπεζικός λογαριασμός για τη στήριξη του ουκρανικού λαού

Η Κυπριακή Δημοκρατία αρχίζει εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, την οποία στηρίζουν Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Οδηγίες για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στον οποίο το κοινό θα μπορεί να καταθέτει τις εισφορές του, για τη στήριξη του ουκρανικού λαού, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Επίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία αρχίζει εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας. Συγκεκριμένα, η όλη προσπάθεια συλλογής ξηρής τροφής και αποστολής της στην Ουκρανία γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και σε συνεχή επικοινωνία με την Κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Τα στοιχεία του ειδικού τραπεζικού λογαριασμού αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό είναι με δικαιούχο την Κυπριακή Δημοκρατία και με όνομα λογαριασμού «Solidarity Account for Ukrainian people», σε συντομία «SOLIDARITY A/C-UKRAINIANPEOPLE».

Παράλληλα, η Κυπριακή Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να ανταποκριθεί σε σχετικό αίτημα της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Κύπρο, για αποστολή εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Τα είδη συγκεντρώνονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες επί του εδάφους, δηλαδή συλλογή ξηράς τροφής, όπως κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια, μπισκότα/κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης, σκόνη γάλακτος για παιδιά/παιδικές τροφές (όχι σε υγρή μορφή).

Η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου του 2022.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική