17 Ιανουαρίου 2022

Εκατό χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες πέρασαν στην Τουρκία μέσα σε λίγες μέρες

F3CEBB4FB57196B035EA5CCACEA671C8.jpgΟι άμαχοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους μπροστά στην επέλαση του Ισλαμικού Κράτους, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη βόρεια Συρία.

Εκατό χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας έχουν περάσει τα σύνορα με την Τουρκία κατά τις τελευταίες ημέρες, διωγμένοι από την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βορειο-ανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον αριθμό των 100.000 και τον επιβεβαίωσε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Μελίσα Φλέμινγκ.

Το Σάββατο, η Ύπατη Αρμοστεία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο άφιξης εκατοντάδων χιλιάδων Κούρδων προσφύγων στην Τουρκία, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία.

Η Τουρκία άνοιξε την Παρασκευή τα σύνορά της στους σύρους πρόσφυγες που διαφεύγουν από την περιοχή του Άιν αλ-Αράμπ, το οποίο είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Οι συγκρούσεις δεν είχαν φθάσει μέχρι σήμερα στο Άιν αλ-Αράμπ, τρίτη σε μέγεθος κουρδική πόλη της Συρίας, όπου είχαν βρει καταφύγιο 200.000 σύροι πρόσφυγες.Διεθνή