Διεθνή

Έκκληση στο Ισλαμικό Κράτος από την οικογένεια του βρετανού ομήρου

B99375BC102FC564D53867C3E99DC23F.jpgΟ 44χρονος Ντέιβιντ Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, εμφανίζεται στο βίντεο όπου αποκεφαλίζεται ο αμερικανός δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ. Οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει πως θα τον εκτελέσουν αν δεν σταματήσουν οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον τους στο Ιράκ.

Δημόσια έκκληση στο Ισλαμικό Κράτος να επικοινωνήσει μαζί της απηύθυνε η οικογένεια του βρετανού Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος κρατείται από τους τζιχαντιστές και εμφανίζεται στο βίντεο όπου αποκεφαλίζεται ο αμερικανός δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ.

Σε γραπτή δήλωσή της, που δημοσιοποιήθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η οικογένεια του 44χρονου ομήρου σημειώνει πως οι τζιχαντιστές δεν έχουν ανταποκριθεί σε προηγούμενες απόπειρες επικοινωνίας.

«Είμαστε η οικογένεια του Ντέιβιντ Χέινς. Έχουμε στείλει μηνύματα σε εσάς, στα οποία δεν έχουμε λάβει απάντηση. Ζητάμε από αυτούς που κρατούν τον Ντέιβιντ να επικοινωνήσουν μαζί μας», αναφέρει το μήνυμα των συγγενών του ομήρου.

Ο κ. Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει ήδη αποκεφαλίσει δύο αμερικανούς δημοσιογράφους ως αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του στο Ιράκ, έχει απειλήσει πως θα εκτελέσει και τον κ. Χέινς αν δε σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προανήγγειλε την επέκταση των βομβαρδισμών κατά των θέσεων του ΙΚ και στη Συρία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι περιοδεύει στη Μέση Ανατολή με στόχο το σχηματισμό συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή