3 Οκτωβρίου 2022

Εκκλησία και Μαξίμου μίλησαν πριν την εγκύκλιο για τα μέτρα στους ναούς

Με ξεχωριστές ανακοινώσεις αδειάζουν ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εκθέτει την κυβέρνηση – Ποια είναι η σειρά των γεγονότων – Συνεργάτες Ιερωνύμου: Αντιμετώπιση της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η κυβέρνηση για το θέμα που ανέκυψε με την Εκκλησία και την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους ναούς κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «ψεύδεται ασύστολα».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τού πρωθυπουργού, «η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό κάνει και με την Εκκλησία από την πρώτη στιγμή, το ίδιο έγινε και τώρα».

Παραθέτοντας την σειρά των γεγονότων που προηγήθηκαν της δημοσίευσης της εγκυκλίου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το γραφείο τού πρωθυπουργού αναφέρει πως αυτή εκδόθηκε μετά από συνεννόηση με την Ιεραρχία της Εκκλησίας. «Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιμετωπίστηκε με συνεννόηση και κατανόηση κι όχι με μέτρα επιβολής όπως ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας», αναφέρει.

Συνεχίζοντας δε, το γραφείο του πρωθυπουργού τονίζει πως «αυτή είναι η αλήθεια» και καλεί όποιον την αμφισβητεί «να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει».

«Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού:

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα, όπως κάνουν εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό κάνει και με την Εκκλησία από την πρώτη στιγμή, το ίδιο έγινε και τώρα.

Ύστερα από συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, εκδόθηκε η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς. Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιμετωπίστηκε με συνεννόηση και κατανόηση κι όχι με μέτρα επιβολής όπως ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας.

Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει.

Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία.

Συνεργάτες Ιερώνυμου: Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση

Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση, ούτε η Εκκλησία δέχεται να γίνεται εργαλείο από οιονδήποτε επιθυμεί να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες, τόνιζαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με την επισήμανση ότι η διαχείριση αυτής της εθνικής δοκιμασίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις.

Η χθεσινή Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απεστάλη τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και στις Ιερές Μητροπόλεις, με θέμα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αυτό ακριβώς το πνεύμα αντανακλά και αποτυπώνει ξεκάθαρα, υπογραμμίζουν. Της έκδοσης του εγκυκλίου σημειώματος προηγήθηκε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, καθώς από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία συμπορεύεται με την αρμόδια Πολιτεία, με στόχο πάντα την προστασία του ανθρώπινου προσώπου και του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας.

Έτσι, το όλο ζήτημα αντιμετωπίστηκε με τρόπο που αρμόζει στην Εκκλησία και προστατεύει τόσο την ανθρώπινη ζωή και υγεία όσο και τη θρησκευτική ελευθερία και όχι με ανήκεια μέτρα επιβολής ολοκληρωτικής προσέγγισης και χαρακτήρα, αναφέρουν.Πολιτική