Πολιτική

Εκλογές 2023: Από τους Τραμπιστές στον… ασυρματιστή που «είδε εξωγήινους» το 1978 – Τα πιο «περίεργα» κόμματα των εκλογών

Όλα τα είδη του πολιτικού βασιλείου θα μετέχουν για μια ακόμα φορά στις εθνικές εκλογές καθώς ο τελικός κατάλογος των κομμάτων που πήραν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για να μετέχουν στην αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, εκτός από τις παραδοσιακές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, περιλαμβάνει Τραμπιστές, Σπαρτιάτες και… UFO.

Πέραν αυτών, το εισιτήριο για την τελική εκλογική αναμέτρηση πήραν η Αφροδίτη Λατινοπούλου υπό τη νέα κομματική ονομασία «Φωνή Λογικής» και οι Εμφιετζόγλου – Μπογδάνος με τον «Πατριωτικό Συνασπισμό».

Πιο αναλυτικά, μεταξύ των υποψήφιων κομμάτων εντοπίζονται και τα:

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

Πρόκειται για ακόμα ένα κομματίδιο που τοποθετείται δεξιότερα της ΝΔ οι ιδρυτές του οποίου ενστερνίζονται τις ρεπουμπλικανικές ιδέες και ιδίως τις απόψεις του Ντόναλντ Τράμπ. Πάντως, το επίσημο παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Ελλάδα έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τους μιμητές του, μιλώντας για σφετερισμό.

Πατριωτικός Συνασπισμός

Οι Εμφιετζόγλου – Μπογδάνος έφαγαν «πόρτα» από τον Άρειο Πάγο για τις εκλογές του Μαΐου καθώς το κόμμα τους «Πατριωτική Ένωση» καταγγέλθηκε για ονοματοκλοπή αλλά και για οικειοποίηση του «Ήλιου της Βεργίνας». Πήραν όμως την έγκριση για την συμμετοχή τους στις εκλογές του Ιουνίου υπό νέο τίτλο: «Πατριωτικός Συνασπισμός» που συμβολίζει την σύμπραξη διαφόρων δεξιών σχηματισμών.


patriotikossynaspismos00

Ανάμεσά τους και τρία κόμματα που μετείχαν στις εκλογές του Μαΐου, το Κίνημα 21 του Ζώη Μπέχλη (34.920 ψήφοι), οι Ελεύθεροι Ξανά του Φαίδωνα Βόβολη (20.429 ψήφοι) και το Τώρα Όλοι Μαζί (ΤΟΛΜΑ) του Αθανάσιου Κολυβά (14.059 ψήφοι).

Φωνή Λογικής

Αποτελεί την νέα μαρκίζα του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Υπενθυμίζεται πως η Θεσσαλονικιά πολιτικός είχε επιχειρήσει να κατέβει και στις εκλογές του Μαΐου αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο μετά από καταγγελία που κατέθεσε εις βάρος της ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για ονοματοκλοπή.


foni-logikis-logo2-768x282

Παναθηναϊκό Κίνημα

Με σύμβολο το τριφύλλι και σαφείς αναφορές στον ομώνυμο αθλητικό σύλλογο το πράσινο κίνημα κάνει την επανεμφάνισή του μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Είχε λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του 2014 συγκεντρώνοντας 0,74%.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική