Πολιτική

Εκλογές 2023 – Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Πικρό» χιούμορ μετά το τοπικό νόμισμα

Την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσαν οι αναφορές στο πρόσωπό του από τον Κυριακό Μητσοτάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή την πρόταση για τα τοπικά νομίσματα της ομάδας των «53+» του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του είπε αρχικά «έχουμε τον κ. Βαρουφάκη να προτείνει την «Δήμητρα», ένα τοπικό νόμισμα, αλλά και τον κ. Τσακαλώτο εντός ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει επίσης ένα τοπικό νόμισμα. Δηλαδή έχουμε δύο νομίσματα, ένα για εκείνους που θα έχουν κατατεθειμένα τα χρήματά τους, τα ευρώ τους, στο εξωτερικό και ένα εμείς για να συναλλασσόμαστε με Α4 και να γράφει ο καθένας πάνω σε ένα χαρτί ό,τι ποσό φαντάζεται. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για πολίτες οι οποίοι θέλουμε μία σταθερά. Μπορεί το νόμισμα να μην είναι φετίχ, αλλά είναι μία σταθερά. Αλλιώς δεν υπάρχουμε, αλλιώς δεν υπάρχει το κράτος μας».

«Αλλά, σκεφτόμουν και για τον κ. Τσακαλώτο -και το συνδέω αυτό με την κουβέντα του κ. Τσίπρα, “δώστε μου την ευκαιρία να κυβερνήσω”, λέει, “για πρώτη φορά χωρίς μνημόνια”. Μήπως χωρίς μνημόνια πάνε και ξανακάνουν τα ίδια; Διότι ο κ. Τσακαλώτος τουλάχιστον μέσα στο μνημόνιο είχε ένα πλαίσιο, δεν μπορούσε να κάνει αυτά τα οποία πίστευε» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας για τον κ. Τσακαλώτο:

«Τώρα μας λέει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Άρα, εκτός μνημονίων πια, φοβάμαι θα ήταν πολύ-πολύ πιο επικίνδυνοι. Διότι είναι άνθρωποι οι οποίοι… Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει κρύψει, ο άνθρωπος είναι μαρξιστής οικονομολόγος».

Αυτή η τελευταία αναφορά του πρωθυπουργού στις σπουδές του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν που προκάλεσε την αντίδραση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έγραψε στο Twitter:

«Όχι μόνο είμαι μαρξιστής αλλά ζω σε μια καλύβα με μαύρη γάτα, δεκάδες βότανα και μια σκούπα (Nimbus 2000) που οργώνω την Αθήνα το βράδυ. (φαντάζομαι θα το γνωρίζει ήδη μέσω predator)».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική