Πολιτική

Εκλογές 2023 – Γεωργιάδης: Μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Για μια μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης μετά τις εκτιμήσεις των πρώτων exit polls αναφορικά με τις εκλογές 2023.

«Άμα δεν δω το τελικό ποσοστό δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Όπως και να έχει το πράγμα, πρόκειται για μια μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ας μην κοροϊδευόμαστε», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Για τους κοινοβουλευτικούς ισχυρισμούς, δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό για τη Νέα Δημοκρατία να υπάρχει οκτακομματική Βουλή, θέλω να είμαι ειλικρινής». Σχετικά με το αν δυσκολεύει το έργο της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Αν επιβεβαιωθεί η  εκτίμηση να έχει η Νέα Δημοκρατία ποσοστό κοντά στο 39%, αφού θα πάμε στη δεύτερη κάλπη…».

Τέλος, ο Γεωργιάδης δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατίας έδωσε στους πολίτες μια καθαρή πρόταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι πρώτες κάλπτες θα είναι στις 21 Μαΐου και οι δεύτερες στις 2 Ιουλίου. Εφόσον είπαμε αυτό εξ αρχής, αν πράγματι είναι αυτό το τελικό αποτέλεσμα, θα ήταν λίγο οξύμωρο ο κόσμος να έχει πει «ναι» σε εμάς και εμείς να αλλάξουμε την πρότασή μας».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-css445yp8ymh)

Καθαρή και ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τα τελικά exit polls που δημοσιεύθηκαν μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής.

Το κοινό exit poll που συμφώνησαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει τις 14 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές.

Σύμφωνα με το κοινό exit poll, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λάβει από 37,5% έως 41,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από 23,5% έως 27,5 .

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστά σε ένα εύρος από το 11,5% έως 12,5%. Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά από 6,5% έως 7,5% . Η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστά 4,3% έως 5,3%

Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το κόμμα ΝΙΚΗ. Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 3,5% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει – έστω και οριακά – στη Βουλή. Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,5% έως 3,5% και η Νίκη με 2,5-3,5

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική