Πολιτική

Εκλογές 2023: Γιατί έμειναν πίσω Κουτσούμπας και Ανδρουλάκης κατά την έξοδο από το Προεδρικό

Μισή ώρα περίπου διήρκησε η τυπική σύσκεψη υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στη Βουλή στις εκλογές της Κυριακής αφού απέβη άκαρπη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στη 1 μετά το μεσημέρι προκειμένου να παραλάβει την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Κατά την έξοδο των πολιτικών αρχηγών από το Προεδρικό Μέγαρο πολλοί παρατήρησαν πως προπορεύονταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Βελλόπουλο και λίγο πίσω τους βρίσκονταν ο Δημήρης Κουτσούμπας και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έμεινε τελευταίος μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να του κάνει συμπαράσταση καθώς εξαιτίας του προβλήματος με το πόδι του δεν μπορεί να περπατάει σε γρήγορο ρυθμό. Έτσι, ο κ. Κουτσούμπας έμεινε πίσω για να μην περπατάει μόνος του ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csud7l2b1er5)

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ στο φεστιβάλ του κόμματος στο Ζάππειο, ο Νίκος Ανδρουλάκης χτύπησε το πόδι του και υπέστη ρήξη χιαστών, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έτσι ώστε να επανέλθει. Ακόμα το πόδι του είναι επηρεασμένο και μπορεί να το καταλάβει κανείς από το περπάτημά του.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημήρης Κουτσούμπας έθεσε στο εσωτερικό της συνεδρίασης του Προεδρικού Μεγάρου, οι υπουργοί να μην είναι προβεβλημένα πολιτικά στελέχη και να μην παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική