Πολιτική

Εκλογές 2023 – Γιώργος Κατρούγκαλος: Πώς βγήκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών, Γιώργος Κατρουγκάλος, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποσύρθηκε από την εκλογική μάχη, υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων για τις δηλώσεις του περί επιστροφής του μέτρου της αύξησης των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το τηλεφώνημα Τσίπρα με Κατρούγκαλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγινε «αυστηρότατη επίπληξη» καθώς φέρεται πως του διαμηνύθηκε πως λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης δεν επιτρέπεται σε κανέναν «να θολώνει το μήνυμα του κόμματος», πολύ περισσότερο όταν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει αναφορά σε αύξηση των εισφορών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος στη συνέχεια επέλεξε να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια.

Το όνομά του θα είναι στα ψηφοδέλτια γιατί δεν προλαβαίνουν να τυπωθούν νέα

Την ίδια ώρα σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της υποψηφιότητας του Γιώργου Κατρούγκαλου καθώς παρά το γεγονός πως δεν θα είναι υποψήφιος το όνομά του θα αναγράφεται κανονικά στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς αυτά έχουν ήδη τυπωθεί.

Συγκεκριμένα, το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από το πρωί εξαιρετικά βαρύ, καθώς πάρα πολλά στελέχη εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για το χρονικό σημείο των δηλώσεων του κ. Κατρούγκαλου, με αποτέλεσμα η ένταση να είναι παρούσα. Η όποια καθυστέρηση, ωστόσο, υπήρξε μέχρις ότου ο κ. Κατρούγκαλος να κάνει γνωστή την αποχώρησή του, οφείλεται κατά πληροφορίες, στα… ψηφοδέλτια, τα οποία έχουν σταλεί στα εκλογικά τμήματα με το όνομα του κυρίου Κατρούγκαλου ως υποψήφιου στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα ψηφοδέλτια έχουν φύγει από τις αποθήκες του υπουργείου Εσωτερικών και κατευθύνονται στα εκλογικά κέντρα.

Βάσει του τυπικού, αν σταυρωθεί το όνομα του κ. Κατρούγκαλου, τότε το ψηφοδέλτιο πιάνεται άκυρο. Αναμένεται ωστόσο η επιβεβαίωση από την διεύθυνση εκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ: Εθεσε εαυτόν εκτός συλλογικής προσπάθειας

Ελάχιστα λεπτά μετά το τουίτ του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή του τοποθέτηση περί ανάγκης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και της ανακοίνωσης ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη, ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η μεσαία τάξη μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  και προστίθεται: «Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή», αναφορά η οποία μοιάζει περισσότερο με απόφαση απομάκρυνσης του Γιώργου Κατρούγκαλου από τις λίστες υποψηφίων βουλευτών παρά με αποδοχή παραίτησης από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του κόμματος:

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική