Πολιτική

Εκλογές 2023: Η Ομάδα Αλήθειας τρολάρει την Τσαπανίδου για τον Κατρούγκαλο – Δείτε βίντεο

Σύγχυση έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η παρέμβαση του Γιώργου Κατρούγκαλου που προανήγγειλε αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματικών και έφερε το τέλος της υποψηφιότητάς του για τις εκλογές της Κυριακής.

Η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας με βίντεό της θυμίζει την αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου η οποία από την θέση της δημοσιογράφου και όχι της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει σήμερα, ειρωνευόταν την διαπραγμάτευση που έκανε ως υπουργός για τα εργασιακά.

Δείτε το βίντεο:

Στο βίντεο εμφανίζεται ο κ. Κατρούγκαλος στη Βουλή να λέει πως η τακτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ομαδικές απολύσεις θα ήταν η ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε στην διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ για τα εργασιακά.

Στο επόμενο καρέ, η Πόπη Τσαπανίδου από την εκπομπή της βάζει τα γέλια διερωτώμενη εάν ο κ. Κατρούγκαλος απευθυνόταν σε κάποιο άλλο πλανήτη. «Σιγά κ. Κατρούγκαλε μην σκίζεστε τόσο πολύ γιατί υπήρχε αύξηση στα εμφράγματα, τους ερχόταν κόλπος στους συνταξιούχους βλέποντας τους λογαριασμούς τους στην τράπεζα».

Πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών μετά από ερωτήματα που ετέθησαν για την υποψηφιότητα του κ. Καστρούγκαλου, ανέφεραν ότι «με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του».

Σημειώνεται ότι ο Γ. Κατρούγκαλος, δεν μπορεί να παραιτηθεί πριν ορκιστεί εφόσον εκλεγεί. Θα πρέπει δηλαδή, να ορκιστεί βουλευτής την 1η Ιουνίου, στη συνέχεια να παραιτηθεί (αν παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα) και στη συνέχεια να ορκιστεί ο αντικαταστάτης του.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική