Πολιτική

Εκλογές 2023: Η Ζωή κάνει καρδούλα και υπόσχεται αγάπη – Δείτε βίντεο

Εκτός Βουλής έμεινε η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς με καταμετρημένο το 98,24% καταλαμβάνει την 7η θέση με ποσοστό 2,88%.

Η ίδια ωστόσο στις δηλώσεις της εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα της θα μπορέσει να μπει στη βουλή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και γι αυτό αποχαιρέτησε τους υποστηρικτές σχηματίζοντας με τα χέρια της μια καρδούλα, όπως είχε κάνει και κατά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.


Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νωρίτερα είχε δηλώσει:

«Με βλέπετε να χαμογελάω γιατί, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, θα το περιμένουμε μέχρι τέλους. Γιατί κάθε μία ψήφος, κάθε πολίτη, μετράει. Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, αυτό που πετύχαμε είναι μόνον η αρχή. Η ανταπόκριση του κόσμου τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, το γεγονός ότι έρχονται δίπλα μας καθημερινά ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι που μου τηλεφωνούν και μου στέλνουν μηνύματα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι θα απείχαν και τελικά πήγαν και ψήφισαν, ολοένα και περισσότερες γυναίκες που ξέρουν ότι αν η Πλεύση Ελευθερίας μπει στη Βουλή θα υπάρχει γυναίκα αρχηγός κόμματος μέσα στη Βουλή»

«Έχουμε το βλέμμα μας ήδη στις επόμενες εκλογές»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: «Αυτό το οποίο συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά συγκινητικό και ελπιδοφόρο. Γι’ αυτό, όπως βλέπετε και τα γραφεία μας εδώ είναι γεμάτα με νέο κόσμο και με παιδιά, ακριβώς γιατί εμείς επιμένουμε. Είμαστε σε εγρήγορση και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Έχουμε το βλέμμα μας ήδη στις επόμενες εκλογές, αφού ξέρουμε ότι η Βουλή που θα προκύψει, είτε είμαστε μέσα είτε δεν είμαστε, θα διαλυθεί με το που συγκροτηθεί. Επομένως, κοιτάμε ήδη το στόχο μας να μπούμε στη Βουλή, να υπάρξει ζωή στη Βουλή, και χαιρόμαστε γιατί ο περισσότερος κόσμος κατάλαβε ότι η μοναδική ελπίδα να υπάρχει ενεργή ζωντανή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας. Νομίζω ότι την ώρα που άλλοι προσγειώνονται -και κάποιοι προσγειώνονται απότομα- εμείς είμαστε ακόμα στο διάδρομο της απογείωσης. Και τις επόμενες ημέρες θα προσκαλέσουμε τον κόσμο. Το κινητό μου θα παραμείνει ανοιχτό, 6949176255, θα παραμείνει ανοιχτό για τους πολίτες. Θα κάνουμε κάλεσμα διαρκές στον κόσμο που έρχεται κοντά μας, θα γίνουν και live συζητήσεις με όλον αυτόν τον νέο κόσμο που έρχεται κοντά μας».

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Εγώ είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη, πάρα πολύ χαρούμενη, γιατί δέχομαι και από τους νέους ανθρώπους μηνύματα υποστήριξης. Δεν είναι κανένας χαμένος αλλά όλοι είναι ακόμη πιο αποφασισμένοι και με αυτήν τη διάθεση και με την αγάπη για την οποία μίλησα -και με την καρδούλα την οποία έκανα- θα συνεχίσουμε να προσκαλούμε τον κόσμο για να πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο με πάρα πολύ χαμόγελο, με πείσμα, με γνώση, με αυτοπεποίθηση και με πολλή πολλή πολλή κατανόηση και αλληλεγγύη σε κάθε πονεμένο άνθρωπο, σε κάθε γυναίκα, κάθε άντρα, κάθε νέο που αυτή τη στιγμή αισθάνεται ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι η μοναδική επιλογή για να υπάρχει αντιπολίτευση στη Βουλή, και για να έχει η κοινωνία εκπροσώπηση και υπεράσπιση μέσα στη Βουλή. Αυτό που κάνω και στη ζωή μου, αυτό που θα κάνει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική