Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κατερίνα Νοτοπούλου: «Ούτε ναι ούτε όχι» σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τις γονικές παροχές

Να εξηγήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας επιχείρησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Μιλώντας στην εκπομπή Live News, η κυρία Νοτοπούλου είπε ότι τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας (ηλεκτρική ενέργεια, διυλιστήρια, όπως εξήγησε) ανέρχονται στα έξι δισ. ευρώ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την κυρία Νοτοπούλου, θα φορολογήσει το 90% των υπερκερδών αυτών, ποσό που ανέρχεται στα 5,5 δισ. ευρώ. 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ct0i3jsg2avd)

Σε αντίθεση με ό,τι έγινε στην υπόλοιπη ΕΕ, εδώ υπάρχει ένα τεράστιο κενό, είπε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα: «Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής στη φορολογία των επιχειρήσεων, μιλάμε συγκεκριμένα για τα υπερκέρδη που συσσωρευτήκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένο και σαφές από μια ομάδα ανθρώπων με γνώση, υπογράμμισε, για να προσθέσει: «Οι δαπάνες που προβλέπονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας».

Η κυρία Νοτοπούλου, ωστόσο, όταν ρωτήθηκε και για άλλα φορολογικά μέτρα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε μάλλον… διστακτική, παραπέμποντας στο αναρτημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσα έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας και λέγοντας ότι δεν υπάρχει «κρυφή ατζέντα». Ο Νίκος Ευαγγελάτος επέμεινε, ρωτώντας εάν θα υπάρξουν φορολογικά μέτρα στις γονικές παροχές και ζητώντας απάντηση «με ένα ναι ή ένα όχι».

«Δεν θα σας πω ούτε ναι ούτε όχι» είπε η κυρία Νοτοπούλου, αποφεύγοντας να δώσει σαφή απάντηση -γεγονός που κάποιοι σχολίασαν και στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική